Pssst, kan tipsa alla er som nyss fått senaste numret av Legatus Mensae (Mensas medlemstidning) att bläddra fram till sidan 14. Där har yours truly en artikel om när vi var i Nice!

Skärmavbild 2012-12-10 kl. 16.58.44

Självklart vill jag även låta er som inte brukar analog media njuta av artikeln, så här kommer den. Eftersom jag tyvärr inte kom med på nån bild i tidningen tar jag mig friheten att lägga in en liten bild på mig och havet nedan. Mycket nöje!

…………………………….

Efter hemkomsten från årsträffen i Malmö fick Magnus lite abstinens efter festligheter med mensaner och började fila på en plan. Tänk om man skulle ta ett gäng glada skitar och flyga iväg dem till ett soligt ställe och ha det sådär gött i några dagar som bara mensaner kan ha?

Varför inte i september, när allt är grått och lite trögt? Varför inte i Frankrike där vinet flödar och sommaren hänger kvar lite längre? En planeringsgrupp sattes ihop, ett hus bokades upp och vips bums så var alla tio platserna uppbokade på bara några dagar!

September närmade sig med stormsteg och helt plötsligt möttes vi alla en torsdag på Nice flygplats, förutom Stefan som anlände senare på kvällen. Genast hoppade vi på en buss för att ta oss till vår hållplats vars namn var en stor stämningshöjare – Grosso CUM! Vi hittade till vårt hus på Rue de La France och lekte hitta nyckeln i några panikslagna minuter innan vi fick telefonkontakt med husets ägare.

Och vilket hus sedan!! Öppen planlösning, bubbelbad, 100 meter till stranden och fluffiga sängar. Avsaknaden av toalettdörrar fick oss att misstänka att vi kanske ovetandes var med i någon slags Big Brother-produktion, men äsch då! Genast drog vi till en affär och inhandlade löjliga mängder bubbel, snacks och satte och hade sedan en liten eftermiddagsfika med rossérande och gåsleversnittar.

Därefter inspekterade vi Promenad des Anglais och letade efter en kvällsrestaurang. Vi hittade det perfekta stället och kvällen urartade till en orgie av champagne, perfekt tillagade pilgrimsmusslor och desserter i mängder!

Photo 2012-09-14 00 09 58 (1)

Fredagen inleddes med ett härligt dopp i havet och därefter croissanter i dussintal. Några av oss stack sedan iväg till Chagallmuseet medan andra spenderade dagen på stranden, alla verkade lika nöjda med sina beslut! Efter kulturella inslag, skoshopping, besök på Galleri Lafayette och en trevlig lunch störtkraschade vi alla i den enorma soffan, oförmögna att röra oss. Efter några timmar av vilande, bubbelbadande, romdrinksdrickande och tillpiffande tog vi bussen till stora stationen och satte oss på ett tåg till Monaco.

I Monte Carlo hittade vi fina hus, grodlår, utsikt och en vacker solnedgång. Efter en trevlig middag påbörjade vi vår vandring upp mot casinot och minglade sedan runt med kungligheter och kändisar natten lång. Typ.

Photo 2012-09-15 18 03 49

Lördag! Vid det här laget började vi undra var sjutton Cissis väska höll hus. Den hade inte anlänt tillsammans med övriga och nu hade det gått två dygn! Kvällens besök på Le Chantecler närmade sig och ingen outfit fanns i sikte. Efter ungefär tusen samtal men med oändligt stort tålamod från Cissis sida så dök den upp klockan fem, två timmar innan det var dags för middag! De av oss som spenderat dagen på stan gjorde oss i ordning i lugn och ro medans våghalsarna som åkt på utflykt i bergen kom inrusande några minuter i sju. Snabbt som attan hoppade de i finstassen och så drog vi till Hotel Negresco.

Det känns som en skymf mot upplevelsen att ens försöka beskriva maten/konsten/magin vi åt på Le Chantecler. Vi hade alla beställt avsmakningsmenyn och den ena rätten var mer fantastisk än den andra. Vi fick prova på gåslever i tre former, mera grodlår, fantastiska viner och desserter som var ren och skär magi. Efter nästan fem timmar tackade vi för oss och lunkade hem till huset i den vackra Rivierakvällen.

Efter en god natts sömn var det bara att packa ihop och bege sig till flygplatsen. Med oss hade vi packat ner lite solfräknar, goda minnen, lite pepp inför hösten och ett stort sug efter att göra om det snart igen! Tack till alla som var med och gjorde det till världens bästa resa! Låt mig avsluta denna reseskildring med vår nyskapade mensanska au revoir-fras: Ses smart!

 

Annonser