Aftonbladet gör sin plikt och upplyser oss om att det är farligt att åka till Thailand. Phuket är en dödsfälla!

Enligt Aftonbladet åkte 373 856 svenskar till Thailand under 2011, många av dem åkte till Phuket. Jag har sett lite olika siffror på exakt hur många som åker till just Phuket, men vi kan väl för enkelhetens skull avrunda det till 280 415 stycken, lika många som det finns invånare i Malmö.

Enligt vägverkets statistik dör ungefär en person i trafiken per 100000 medborgare och Skåne län är inget undantag. Med andra ord tappar vi typ tre malmöiter årligen i genomsnitt. Hittills i år har åtta dödskjutningar skett i Malmö. En googlesökning på ”Överdos i …” ger tio gånger fler träffar om du skriver Malmö jämfört med Phuket.

Jag tycker det känns ganska smaklöst att sitta och ta fram drunkningsstatistik och annat elände, men du fattar grejen. Dessutom verkar det vara större risk att bli mördad av sin partner i Malmö är på semestern.

Sammanfattningsvis: Glöm inte att ha hjälm om du nu ska till dödsfällesemesterparadiset Phuket, ät inte konstiga svampar och ta taxi hem på kvällarna. Om du vill ha samma grad av äventyr men taskigare väder och mycket falafel så kan du istället åka till Malmö.

Annonser